Sylvi suoritti hyväksytysti haun loppukokeen päiväosuuden 3.6. ja on näin Pelastuskoiraliiton kriteereiden mukaisesti hälykelpoinen pelastuskoira. Sen käyttäminen hälytyksissä riippuu siitä milloin hälytys tulisi, pääseekö muita meidän koirista paikalle ym ym. Eli jos se hälytys tulisi nyt sitä ei käytettäisi  

Mikään mallisuoritus koe ei ollut ilmaisujen osalta niinkuin odotettavissa oli, se kun on nyt päässyt menemään takapakkia viime aikoina taas. Kokeen alue siis noin kolme hehtaaria, kolme maalimiestä joista kaikki on löydyttävä ja aikaa noin puoli tuntia. No, niiden löytyminen oli erittäinkin mallikelpoista koska aikaa koko kokeeseen maastossa kului yksitoista minuuttia. 

Mutta jokaiselta maalimieheltä lähti ennen kuin alkasi ilmaisemaan tarkistamaan olenko minä tulossa. Testaajan mukaan tämä on kauneusvirhe mutta hyväksyi siis kokeen ja testaaja päättää. 

Sylvin kanssa tehdään nyt ilmasu treeniä, maanantaina treeneissä ihan vaan lähettämällä max kymmenen metrin päästä koiran maalimiehen luokse jonka näki. Palkka vaihettiin leluksi koska tarvitsee korkeamman vireen ilmaisuun jos aikoo sen haukkumalla tehdä että se kantaisi myös partioinnissa. 

Viimei aikaisten maalimieskokemustensa perusteella en ollut varma leikkiikö se niiden kanssa ollenkaan joten sovittiin että maalit vain heittävät sen koiralle ja minä leikitän. No teinkin ehkä yhden luona niin mutta sitten huomattiin että koira taistelee lelusta maalimiehen kanssa ja odottaa että leikitään sen kanssa. Sitten sai maalimieskin liikkua ja tehdä vaikka mitä kun toinen ei näe kuin liikkuvan lelunsa. Ja olisi jatkanut leikkiä vaikka uudelleen ja uudelleen vaikka kieli jo roikkui maassa asti. Ja mikä hienointa, ei vilkaissutkaan neljännellä maalimiehellä enää minua vaan tarjosi lelua maalimiehelle Sylvi pieni saalistaja. 

Jatketaan nyt pistoina tätä vireen nostoa ainakin siihen saakka että taas alkaa ilmaisu tökkiä, sitten saatan ehkä antaa periksi että tuo koira on rullakoiraksi syntynyt  On sillä kyllä minusta luonteessa ja luontaisesti enemmän taitoja ja taipumuksia rullailmaisuun kuin haukkuun varsinkin kun se on sen väärässä mielentilassa alunalkaen oppinut mutta tällä mennään eikä meinata vielä ainakin tästä eteenpäin.

Eikä tarvinnut alkaa tähän hätään ilmaisun vaihtoon ryhtymistä edes miettimään koska lähdemme elokuussa Kuopion Pelastusopiston järjestämälle Pelastuskoiraohjaajan peruskurssille. Maanantaista perjantaihin on kurssin kesto ja postissa tuli Aluehallintovirastolta pelastuslakiin nojaten määräys osallistua kurssille jotta siinä ei ole sitten työnantajallakaan mitään sanomista voidaanko lähteä vaiko eikö  Ei ne kyllä vielä edes asiasta tiedä kun tässä lomaillaan enste. 27.-31.8. on nuo tarkat päivämäärät kurssille. Meidän yhdistyksestä lähtee kaksi ja koska pelastusopistolle tarvitaan puollot niin omalta yhistykseltä kuin alueen Pelastuslaitokselta niin meidät lähtijät on nyt sitten varattu väestönsuojeluohjelmaan tai hallintaan tai mikäsenytoli?!  

Koirat on tuolla kurssilla mukana välineinä mutta niiden treenaus ei ole tässä se pääasiallinen aihe vaan kaiken sen muun treenaaminen mitä hälytyksissä tapahtuu. Mutta oikein lämmöllä odotan tuota kokemusta ja siittä sitten varmasti lisää kun on sielä käyty