Sylvin ilmoitin nyt Pelastuskoiraliiton kokeisiin. Haun peruskokeisiin molempiin osuuksiin; päivä ja pimeä.

Edellisellä kerralla tehtiin treeneissä samaa maalimiestyöskentelysyyniä, kaksi maalimiestä joista toinen haukutti vain muutaman kerran ja toinen muutaman enemmän. Ei ongelmaa. Ensimmäinen oli laatikossa jonka ovi oli auki, se löydettiin heti kun lähdettiin etsimään. Sen jälkeen tehtiin pieni partiointitreeni toiseen suuntaan jossa seuraava maalimies ei ollut. Sylvi pysyy hyvin partioidessa näköetäisyydellä ja tässä nyt vähän vahvistin sitä ja muistuttelin että näin se on jatkossakin. Vaihdoin usein suuntaa, oikeastaan aina kun koira lähti vähänkin pidemmälle ja kutsuin sen mukaan toiseen suuntaan. Hetken tehtiin tätä ja sitten lähdettiin kohti toista maalimiestä jonka löytämiseen saatiin tehdä vähän enemmän töitä.

Viimeksi oli vain muutama hemmo treeneissä. Tehtiin meille Sylvin kanssa suurinpiirtein peruskokeen suuruinen alue ja sielä yksi maalimies joka oli naamaa lukuunottamatta pressulla peitetty. Tehtiin kokeen omaisesti, tein etsintäsuunnitelman, mulla oli suunnistaja ja alkupuheet koira oli paikallaolossa taaempana. "Testaajan" luo kävelimme lisäksi koira sivulla hallinnassa ja ensin "testaaja" teki luoksepäästävyyden. Niinkuin kokeessa tulee olemaan. Ei ollut ongelmaa näissä eikä paikallaolossa.

Ehti tuli pimeä joten samalla saimme pimeätreenin. Hetken etsimme, opettelin käyttämään suunnistajaa ja lukemaan koiraa pimeässä yhtäaikaa kun yritän olla kaatumatta  Sylvi pysyi hyvin partioimassa aika lähellä, kerran otimme luoksetulon ja tuli heti. Tämäkin on kokeessa.

Sitten jossain vaiheessa kun yritin ylittää lätäkköä/suota ja pompin kivillä ja kun sieltä selvisin niin koira oli hävinnyt. Tiesin että se oli saanut hajun kun muuten ei tuolla tavalla lähde. Hetken päästä alkoi haukkuminen sitten kuulumaankin. Ja tietysti aika kaukaa joten nyt se sai hyvän treenin kun mulla kesti päästä paikalle. Eikä sillä ollut aikomustakaan lähteä. Aikaa meni 6 minuuttia siitä kun lähdettiin etsimään. Kokeessa maalimiehiä on kolme ja aikaa parikymmentä minuuttia. 

Täytyy treenata pimeässä nyt vielä, se on hirveän hankalaa kun ei nää missä asennossa koiran korvat  tai nenä on. Sylvillä on onneksi aika tasanen puolelta toiselle partiointi ja sen lampusta aina näkee sitten kun se menee tasasesti, tai sitten kun on hajulla lamppu alkaa menemään sikin sokin sielä täälä