Riikasta on tullut vanha ja se on alkanut lepsuilemaan ja päästänyt koirat sohvalle  Mutta kun niitä on niin lämmin pitää kainalossa siinä...

Viikonlopun 30.-31.1. kehtasimme lähteä pohjooseen viettämään kisailujen parissa. Kehtaa on tässä siis heidän kieltään ja meidän kielellä täällä päin Suomea se tarkottaa viittiä  Mitään megapakkasia ei onneksi osunut, ehkä -15 alimmillaan lauantaina ja sunnuntaina oli sitten vielä lämpösempää. Sylvillä oli lauantaina ja sunnuntaina kaksi starttia, Aatulla sunnuntaina kaksi. Perjantaina töiden jälkeen läksin ajelemaan kohti Raahea jossa yövyimme Tiinan luona, Kiitos Tiinan ei tarvinnut ajella perjantain ja lauantain välisenä yönä paikanpäälle kun ykkösiin täytyy sen verran aamusta ehtiä. Siellä ihana Vega-veli, Ghosteye`s Elboron Eternal

Sisarukset osoittautuivat hyvinkin samanlaisiksi tavoiltaan, pikku sylikoirat  Yhteisposeerauksia Timon galleriassa

http://rautiotj.kuvat.fi/kuvat/Koiria/Sylvi+ja+Vega/

Siellä joissakin mukana myös Enki-siskopuolen pentu Köpi (G. Full of Action).

Lauantaina sitten tositoimiin Haukiputaalle. Ensimmäiseltä radalta Sylpylle femma, yksi rima tuli alas muuten hyvin sujuvaa menoa. Toiselta radalta hylky, väärästä putken päästä. Tässä oli alussa yksi hypyn ohitus ja virheen jälkeen alan sitten yleensä joko lepsuilemaan tai sitten kokeilemaan vähän onnistuuko jotkut jutut joita en ehkä puhdasta rataa tehdessä vielä tekisikään kisoissa. Hylkykohdassa vähän lepsuilin ja puomilta koira livahti selän takaa väärään putkeen. Loppusuorassa Sylppy teki vielä lentokeinun ja otin uudestaan onnistuneen keinun ja sitten juostiin kilpaa remmille siitä suoraan.

Kisojen jälkeen ajoimme Kiiminkiin Marjo-kasvattajalle näytille piiiiitkästä aikaa ja siellä Sylppy järkytettiin viemällä talliin jossa jos jonkinmoista eläjää ja ihana tallin tuoksu jota pieni koira ei ole vielä nenässään tuntenutkaan

Marjon luona Sylvi näki myös ensimmäistä kertaa kissan noin niinkuin paikallansa pysyvän, meidän pihassa on kyllä kissoja jotka ampasevat karkuun ja siitähän pikkuneiti aina riemastuu. Tämä kisu oli sitten sen verran vakuuttavaa mallia ja koiriin tottunutta että sehän ei pakoon pötkinyt vaan pysyi paikoillaan ja tuijottaa tapitti niin taukoamatta että Sylppy se väisti nämä tuijotukset.

Yö oltiin Virpiniemessä aivan lähellä kisapaikkaa ja aamusta sitten taas Sylvin kanssa kisaamaan. Ensimmäinen rata oli hyppäri josta meillä oli jo nolla mutta harjoitusta harjoitusta. Tässä tuli putkelta kielto kun Sylvi ei sinne irronnut, ennen putkea oli muuri ja hyppy ja leikkasin muurilla joka vei vauhtia vähän liikaa. Tuota mietin rataantutustumisessa mutta päätin kuitenkin kokeilla lähteekö putkeen jos leikkaan. Tämän radan tulos oli 10 joten epäilen että ne oli nuo muurin palat jotka tuli alas samassa leikkauksessa mutta en nyt ihan varma oo.

Viimeisellä radalla sitten tehtiin nolla joka oli oikein kaunis, yksi mutka sielä oli kun päätin jo ennenkuin radalle mentiin että nyt en alkaa mitään tiukkaa käännöstä yrittämään ettei mene kielloksi vaan teen vain sen nollan. Enkä yrittänyt ja vähän pitkäksi meni mutta nolla tehtiin  ja näin pikkuinen sporttiSylvi siirtyi kakkosluokkaan!

Aatun kanssa meillä oli myös hauskaa. Hyppäriltä harmittava vitonen. Yhden välistävedon jälkimmäisen hypyn ohi sain sen ja agiradalla sitten tehtiin kolmen kiellon hylkäys. Ainakin kaksi kepeiltä kun mentiin kakkosväliin. Mutta Aatun kanssa ei olla juuri mitään muuta reenattu kun lähtöjä ja kontakteja ja vähän keppejä. Nyt se istui kuin tatti heti ensimmäisellä kerralla lähdössä ja kontaktit teki iinkuin ollaan sovittu. Melkein. Puomilla aattelin että se tulee hyvin hitaasti oikealla paikalle niinkuin on aikasemmin tehnyt mutta se tuli yllättävän nopieasti sinne. Aalla se teki kyllä kontaktin niinkuin pitää mutta ei odottanut lupaa lähteä. Ja minä jatkoin matkaa.  No ei sille enää mitään voi. A näyttää olevan sille vaikeempi, niin treeneissä kuin kisoissa. Se tekee sen kyllä useimmiten oikein kun mennään pelkästään mutta paljon vaikeampaa siirtyä radan yhteydessä tekemään kuin puomia.

Treenattukin ollaan mutta tällä hetkellä ei ole sellaista kirjoitusvimmaa että viittis niitä näpytellä.  Sylvin kanssa ollaan reenattu pääasiassa kääntymistä, keppejä ja kontakteja ja Aatun kanssa lähtöjä ja kontakteja. Kepeillä mä en Aatua nyt hetkeen kiusaa. Tai ainakaan sisäänmenoilla kun se ei osaa sitä ykkösväliä kovin hyvin omin avuin ainakaan avokulmasta hakea ja alkaa jo paineistumaan liikaa jolloin se menee vaan huutamiseksi (siis Aatun) eikä se löydä ainuttakaan kepin väliä.

Sylvin ilmotin ATT:n kisoihin 14.2. vaikka tässä nyt juolksuja vähän ootellaan mutta kun mä olin ihan varma että sillä olis juoksu kolme viikkoo sitten ja hyvä kun en heti perunut OKK:n kisoja. Onneksi kuitenkin päätin odottaa että saan varmistuksen juoksusta ennekun perun koska juoksua ei edelleenkään ole kuulunut.  Niin aattelin ilmottaa varmuuden vuoksi kun harmittaisi enemmän jos ei olis ilmottanut eikä juoksua kuuluis. Aatun kanssa aletaan sitten kisaamaan ja metsästämään kolmea puuttuvaa SM-nollaa maaliskuusta jolloin saa myös vastaanottaa viimesen sertinsä.

Nyt olis sitten talaviloman aika ja töihin 15. päivä seuraavan kerran, tilauksessa sopivan lämpösiä talvipäiviä että päästään treenamaan kun on kylmyyden takia jäänyt aika monet treenit treenaamatta.