Perjantaina täälä satoi lunta reilustikin. Aika märkää on. Sylvi ensin vähän haisteli sitä. Ja sitten se vähän maisteli sitä. Ja sitten se sai hepulikohtauksia ja sinkoili minkä remmi antoi. Aatu tykkää myös jahdata lunta kun sitä sataa tai kun minä potkin sitä sille ilmaan. Takku selkeästi hidastui vielä entisestä.

Tänään tein Sylville pikkujäljen. Neiti on selkesti nyt hakumettällä. Tein sitten vielä toisen pikkujäljen ja sitten vielä kolmannenkin pikkujäljen. Hirveästi kehuin kun nenä oli maassa ja maksamakkaraa alkoi löytymään. Vaikka menikin vähän edestakaisin itse jäljen päällä. Mutta ei se mitään. Koitetaan saada nyt se nenä alaspäin ensin.

Aatulle tein pienen tallatun alueen jolle tiputin/piilotin yhden kepin. Ensimmäinen kerta kun tallasin sille. Aikaisemmin olen kävellyt vaan ja jäljen varrelle tiputtanut kepin. tai sitten olen vaan heittänyt sille metsään ja lähettänyt hakemaan. Poika oli vähän ihmeissään aluksi. Jäljesti kovasti mutta aina vaan törmäsi uuteen jälkeen ja taas uuteen. Sitten se sai kepistä hajun ja löysi heti. Katsotaan mitä se tekee seuraavalla kerralla.

Sylvi pääsi tänään myös (on se aikaisemminkin kyllä) paimennuhommiin. Takun paimennukseen. Takku jäi vähän taaemmas hankalassa maastossa ja oli vähän puskaakin ettei se nähnyt heti missä mennään ja jäi ihmettelemään niin Sylvi se kävi pyörähtämässä vanhuksen nenän alla että tännepäin. Aatu tekee samaa. Hyvä kun pitävät toisesta huolen.