Viikko meni hurjan nopeasti mutta melkein joka päivä tehtiin useampaan otteeseen tokosuunnitelmamme osasia, seuraamisen osia ei ehditty kaikkia tehdä mutta sen takia se onkin ohjelmassa useampana viikkona.

Tänään sitten yhteistreeneissä oli kuusi koiraa, hurja nousu häirityn paikalla makuun vaikeusasteeseen kahdesta koirasta kuuteen  Melkein koko ajan kun muut treenasivat toiset olivat paikalla makuussa ja kyllä saatiin ihan jokaista käydä palauttelemassa vähän väliä. Sylvi nousi herkästi istumaan ja kaikkein vaikeinta oli kun treenaava koira teki ruutua tai luoksetuloa tai leikki, yllättäen  Makasi etutassu taivutettuna mahan alle tai oli niin vaikiaa mennä maahan kun olihan tuo nyt selvää pikkukoiran kiusaamista . Mutta juttu on nyt tämä että kun sanotaan että siinä ollaan niin siinä ollaan. Katsotaan saako ne elinikäset traumat vai tuleeko niistä varmoja paikallaolijoita ja hallinassa muussakin arjessa tilanteessa kuin tilanteessa. Niinkuin esimerkiksi pelastustehtävissä  Kun oltiin hyvin käytiin palkkailemassa ja välillä pääsi sitten itsekin tositoimiin.

Tositoimissa tehtiin ensimmäisenä hyppy kokonaisena liikkeenä liikkuroituna. Ja eipä siinä ihmeempiä ollut, vähän hyppäsi vinoon ja oli hypyn linjojen ulkopuolella mutta en edes oikeasti tiedä onko sillä väliä. Paluussa koiran luo ei hievahtanutkaan ja istui perusasenton vasta käskyn saatuaan. Noh, Sylvi ei ehkä edes osaisi (vielä) ennakoida perusasentoa kun en sitä koskaan tee loppuun. Tehtiin tuon jälkeen kahdessa osassa palkattuna.

Usein meni Sylpyn nenä maahan, ei silloin kun suoritti jotain mutta siinä väliajalla ja lelun kanssakin juoksennellessaan jätti lelun haistellakseen. En tiedä oliko sielä oikeasti nameja viljelty vai onko juoksut tulossa vai stressasiko joku joten en puuttunut siihen sitten sen kummemmin, mitä nyt menin ja varastin sen jättämän lelun ja lähdin ite sillä leikkimään niin sitten jäi kyllä haistelutkin.Täytyy pitää ittensä ja lelu niin sanotusti liikkeellä.

Seuraamisesta palkkasin perusasentoa ja lämmittelyksi otettiin askel ja palkka muutamia kertoja. Täyskäännöstä harjoiteltiin ja minun pitää harjoitella sitä vähän lisää   Ei voi olla niin vaikiaa. Sylvi on pikkuhiljaa alkanut kääntymään koko kropalla mukana.

Lopuksi sai vielä juosta ruutuun. Kerran vietiin lelu yhdessä, kerran koira odotti ja minä vein. Kolmannella kävin ruudussa mutta en jättänyt lelua, tämä oli ensimmäinen kerta kun tein niin. Ja tadaa, sinne paineli täysillä Lelun voisin sitten opetella heittämään suurinpiirtein sinne ruutuun koiralle enkä ihan toiseen suuntaan. Tai alkaan käyttämään apupalkkaajaa. Lopetettiin kuitenkin vielä semmoseen että lelu oli valmiina. Ja loppuleikit eikä tainnut enää nenä mennä maahan. Oli kyllä eri lelukin ja koira vähän kuumempi. Ja siinä höpötellessämme koira piti lelua ja tarjosi maahamenoa ja sitten vähän välillä aina leikittiin uudelleen ja uudelleen- ei se saanutkaan kammoa maahanmenosta

Ensi viikon liikkeet on seuraamine ja nouto. Noudon pilkoin semmoisiksi pieniksi palasiksi kuin perusasento, kapulan heitto, noutoon lähtö, kapulaan tarttuminen, tuominen, eteen tulo kapulan kanssa, kapulan pito edessä istuen, kapulan irrottaminen käskystä, eteen jääminen kapulasta luovuttua ja edestä perusasentoon.