Tiistaina ajelimme Turkuun ja Piiran vastaanotolle kera kumpaisenkin karvaturrin.

Aatulla on ollut taas pissaongelmia, nyt en heti lähtenytkään kiikuttamaan sitä tohtorille kun ei siitä ikinä mitään tulehdusta/virtsakiviä tms. löydy. Se on todennäkösesti niin kipeä tai varoo selkäänsä niin paljon että jumiuttaa nuo paikat jotka stimuloi pissahommia. Tai jotakin siihen suuntaan  Jokatapauksessa käsittelyn jälkeen olo on taas helpottunut pissaamisenkin suhteen.

Piira käytti eniten aikaa Aatun takaosan käsittelyyn. Lantio sillä ei ollut tällä kertaa lukossa. Aatu reagoi voimakkaasti takapään käsittelyyn eikä olisi millään pysynyt aloillaan. Piiran mukaan sen nilkat ja kintereet olivat ne jotka reagoi, todennäköisesti löysien lonkkien takia joutuvat kovemmalle työlle. Takaosa myös tuntui siltä että koira ei venyttele sitä kunnolla.

Aatulle annan tällä hetkellä kipulääkettä koko ajan, on pysynyt paremmassa kunnossa sen avulla.

Sylvi huomattavasti parempi kuin viimeksi eli toukokuussa. Silloin se oli jo seistessä vino ja toispuoleinen ja kiero ja lukossa ja jumissa ja ja ja... Tätä ei nyt ollut.

Piira käsitteli silläkin eniten takaosaa, Sylvillä oli lievä lukko lantion seudulla. Etuosassa sen paino on vasemmalla, keventää oikeaa etujalkaa jota se on tehnyt kauan. Piira epäili että se on sillä jo opittua siitä ajasta kun oli huonompi. Sen vasen jalka/olka on alkanut naksumaan ( tai nyt on huomattu että se naksuu, varmuudella ei tiedä kuinka kauan on sitä tehnyt), siitä ei kuitenkaan hieronnassa/fyssarilla ole mitään ihmeellistä löytynyt. Piira piti mahdollisena että koska keventää oikeaa jalkaa voi naksuminen vasemmassa johtua siitä. Sylvi sattui sopivasti venyttelemään sielä ja naksahdus kuului mutta koira ei reagoinut siihen mitenkään. Jos olisi kipuja lopettaisi liikkeen siihen.

Mennään kuitenkin kuvauttamaan eturaajat, ainakin olat ja ehkä samalla kyynäret uusintakuvaukseen varmuuden vuoksi. Ettei sielä ole syytä siihen miksi Sylvi on siinä kunnossa kun on.  

Viime kertaan verrattuna oli nyt tehnyt jumeista peilikuvan, oli nyt toiselta puolelta jumissa kuin viimeksi. Tämä kertoi sen että koiran liikkumisessa on tapahtunut suuri muutos ja tuntui että Piira piti sitä hyvänä asiana.

Nyt sen pitäisi saada vain lopettamaan itsensä väärin käyttäminen. Piira antoi ohjeet sideharsorullan solmimisesta tietyllä tavalla koiran kropan ympärille joka antaisi pienen stimulaation oikein liikkumiselle. Ja taas: tai jotenkin sinne päin  

Viime kertoihin verrattuna kuitenkin jäi positiivisempi kuva koiran kunnosta. Minä pakkaan unohtaa kaikki mitä olen kuullut jo ennen kuin autoon istahdan takaisin mutta sen muistaa että onko koira surkeassa vai paremmassa kunnossa. Piira sanoi nyt että kyllä siitä ihan hyvä tulee.

Pari viikkoa aikaisemmin kävimme Sylvin kanssa Tampereella, fyssari Elina Karhumäellä. Aika piti olla jo elokuussa mutta Sylvin juoksujen takia siirtyi.

Sylvillä oli kaksi selkeää jumikohtaa; lapaluiden ja rintarangan "risteys"/ylimenoalue ja lantion/lannerangan alueella. Menevät jumiin koska koira liikkuu väärin. Niska oli kunnossa, se on ollut hyvinkin juntturassa pienellä. On tainnut olla parempi heti sen jälkeen kun luovuimme remmin käytöstä kokonaan

Vasen olka ronkittiin juuri tuon naksumisen takia eikä siitä saatu mitään reaktiota aikaan. Liikkuessa kauhoo etujaloilla sivuilta ja seistessä "putoaa" vähän selän kohdalta. Jumppakuuria loppuvuosi syville lihaksille ohjelmassa

On vähän jotain muutakin tehty kuin maattu hieronnassa/fyssarilla/osteopaatilla. Sylvin kanssa oltiin pelastuskoiraleirillä Lohtajalla. Oltiin vuonna 2008 viimeksi tässä jokavuotisessa tapahtumassa jonne kokoontuu PEKO-porukkaa ympäri Suomen treenamaan pienissä porukoissa.

Mieletön viikonloppu ja loistavaa treeniseuraa sekä myös uusia vinkkejä treeneihimme.

Kuvat on juurikin Lohtaja-viikonlopulla kuvattu.

Kämppikset Sylvi ja Leo

Onko Sylvi nyt riittävän kiusatun näköinen

Kuvia viikonlopun piiloista. Roskalava tai joku semmonen:

ja yläilmaoissa tikapuilla:

Onpa tasasta

Hiekkadyyneillä

meidän majoitusparakkimme

Tasan ei käy onni aina tilassa jossa matkustat