Sylvi aloitti torstaina treenaamisen ryhmässä. Ensimmäistä kertaa elämässänsä.  Oli aika outoa olla sen kanssa mutta eiköhän siihen totu. Ryhmän tasosta huolimatta selviydyimme hyvin. Nyt saa ainakin sitten omiin pikkutreeneihimme hommat mitä treenata niistä jotka ovat ryhmän treeneissä olleet vaikeita. Nyt se oli päällejuoksu. Ainakin kun matka oli pitkä esteeltä toiselle ja siinä oli este välissä jota ei menty. Ja irtoaminen sille ensimmäiselle esteelle kun mun jalat menee toiselle esteelle. 

Leikkaukset oli myös ensin vähän hankalia meikälle mutta ne alkoi toimia noin kymmenennellä kerralla.  Ruosteessa olivat myös pöytä ja keinu. Pöytäkin näytti palautuvan mieleen mutta keinu ei kyllä millään. Sylppy näyttää tekevän sinne saman alastulon ehkä kun puomilla vaikka se ei ole siinä tarkotus. Tarkotus olisi pysähtyä päähän ja pysyä siinä kunnes saa luvan lähteä. Ei siis mitään 2on-2offeja.

Aatu teki keskiviikkona samaa rataa. Sillä oli myös erittäin ruosteessa pöytä. Sillä on oikein tyyli hypätä pöydälle ja samantien toiselta puolelta alas. Aatun kanssa ei ollut ongelmaa päällejuoksukohdassa, joskin se oli vähän erinäkönen meidän treeneissä. Ja sen ehdin saatella aika lähelle ensimmäistä estettä. Aatulle oli keppien sisäänmeno vaikea. Avokulma. Se pitää saatella nenästä ensimmäiseen väliin asti ja sittenkin se saattaa kuitenkin mennä kakkoseen. Sylvillä ei siinä taas ollut ongelmaa. Ensimmäisellä kerralla vein sitäkin liian pitkälle jolloin se ei liian kovan vaudin takia pystynyt ekan välin jälkeen taipua seuraavaan vaan meni suoraan kolmoseen. Sylvin kanssa pitää taas vähän rauhottaa ja antaa tilaa hakea itte pujottelu kun se sen osasi aika näppärästi.

Sylvi teki Aatun treenien jälkeen muutamat kontaktit. Lelu valmiiksi eteen ja ite jäin selkeesti taakse, vapautin kun katsoi eteen lelua. Aata ehkä 2 kertaa ja puomia saman verran. Viimeinen kerta oli puomia tosi hyvä ja nopea. 

Sunnuntaina käytiin ottamassa vähän hyppyjä eri korkeuksilla ja vaihtelevilla väleillä suorassa linjassa. Hypittiin joko suoraan kaikki tai sitten takaakiertoina. Ja sitten tein niistä neliön An eteen ja siitä vauhtia ja neliössä sitten jotain vääntöä jota en muista. Vähän samoja koukeroita joita oli Kokkolan radoilla jotka ei ihan mennyt. Aatu kävi myös kerran hyppysuoralla ja seuraavalla kerralla Aan edessä se varasti lähdössä joten sen treenit päättyivät siihen.

Maanantaina hakutreeneissä. Sylvi tekee pistokuurin kesätaukoon saakka. Mentiin autosta paikalle niin hallitusti ettei olla ikää vielä mentykään. Kerran pysähdyin ja sain muistuttaa kun vähän meinasi mennä liian edelle. Taitaa olla apua kun se on nykyään siviilissä hyvinkin usein saman käskyn alla ja remmissä lähes aina.  

Pistot tehdään haamuna, otettiin nyt vain yksi. Lähtee sinne minne näytetään, nyt oli maalimiehellä ohje että 40 haukkua ja vain jos koira selkeesti lähtee pois se kutsutaan takas. Hyvä että tehtiin tämmönen palkkaamaton tähän väliin, 30 haukun jälkeen Sylppy olisi jättänyt ukon ja se jouduttiin kutsumaan takasin. Tähän täytyy palata seuraavissa treeneissä ja miettiä miten nyt jatketaan.

Sylvi otti vain yhden piston koska sille oli toinen pähkinä purtavaksi. oltiin Nina luona ja sielä ulkorakennuksessa, autotalli vaimikäsenytoli, oli maalimies piilossa korkeuksissa. Tikapuut meni siis ylös tasanteelle ja tikkaitten päässä istui maalimies. Vähän vaihtelua nyt jatkuvaan pistotteluun. Sylvillä ei ole koskaan aiemmin ollut maalimies korkealla. Rakennuksessa oli sisällä autoa, puimuria (olikohan se se?!), renkaita, syvennystä... Lähetin koiran ulkoa hommiin. Ei huimannut pientä paikka, teki töitä koko ajan ja nenä kävi. Hyvin nenä nousi ylöspäin vaikkei ole koskaan tarvinnut, haju painui vasemmalle maatilakoneen luo (en viitsi kutsua enää puimuriksi kun ei se kuitenkaan se ollut   ) . Ukko oli oikealla. Monta kertaa Sylvi kiersi tuon koneen, sitten siirryin oikealle maalimiehen alle. Nenä kävi ja vähän piippasi välillä, ehkä siksi kun ei nyt oikein tiennyt missä se on. Taidettiin ottaa ääniapu ja pienillä avuilla hoksasi missä ukko on. Hetken ootettiin ja saatiin haukku jonka jälkeen ukko laskeutui kehuen palkkaamaan pienen työnaisen.

Eilen Sylvi oli treenien lomassa oikein kunnolla jo uimassa. Treenien jälkeen tuli Ykäkin jolle heitettiin keppiä toisella puolella ja Sylville toisella. Sylvi ei millään malttanut lähteä oman kepin perään kun Ykällä oli varmasti paljon parempi ja olisi pitäyt päästä viemään se. Narttu.