Lauantaina vähän aksaa.

Sylvin kanssa kepeille menoa. Putki keppien vieressä ja sieltä avokulmasta kepeille. Ja sitten suoraan muilta esteiltä niin, että vieressä oleva putki oli häiriönä. Aina oikein sisään, kerran alussa lopetti kesken pujottelemisen.

Putkijarrutuksia. Ensin aivan alkuun, ennenkuin mentiin pujotteluun niin muutama palkkaus jarrutuksesta. Sitten erikseen pelkkää putkea. Kolme toistoa molemmilta puolilta. Palkkana lelu muilla paitti viimosella kerralla namia. Hyvin alkas jarrut pelaamaan paremmin ja paremmin toistojen myötä. Loogista.  

Loppusuoraa. ihan vastapainona viimeaikaisille kääntymistreeneille. Otettiin vauhtia hypyltä ja putkelta, loppusuorassa kolme hyppyä. Kaksi ensimmäistä oli aika lähekkäin toisiaan, vain viisi Riikan askelta. Toiselta hypyltä maalihypylle oli sitten selkeästi pidempi, ainakin seitsemän-jos ei kahdeksan Riikan isompaa askelta. Otettiin kaksi onnistunutta luukutusta maaliin. Jossain vaiheessa kävi niinkuin aattelin että saattaisi käydä-toinen rima lensi. Otin heti takasin neidin ettei pääse maalissa oottelevan lelun luo. Ja sitten kattoikin nätisti millon hyppää eikä enää roiskassu miten sattuu. Rimojen korkeuskin vaihteli 45-60 cm. 

Aatun kanssa samoja kepeillemenoja. Meni aina oikein sisään, samassa kohtaa lopetti kerran kesken pujottelemisen. Putkelta annoin valua että saa onnistumisen heti kepeille kun avokulma ollut niin vaikea. 

Lähdössä pysyi ensin, sitten taas lähti perään. Vein sen autoon ja autolla huomasin että avaimet on hallissa takin taskussa. Se oli sitten semmonen muka-autolle-vienti vaan. Sen jälkeen ei ainakaan enää niin törkeesti varastanut koska saatiin treenattua mitä pitikin. Puomille otettiin vauhtia neljältä esteeltä, ensimmäisellä kerralla ihan mahottoman taitava puomi  sitten alkoi vähän hiipimään paikallensa. Ata otettiin ihan vaan pelkästään, oli aika hidas joka kerta ja hiipi siinäkin paikalle. Mutta kertaakaan ei tullut läpi kummaltakaan tällä kertaa.

Sunnuntaina hakuiltiin.

Ollaan me näissäkin treeneissä käyty mutta ei ole tullut kyllä kirjattua sitkään vähää mitä aksatreenejä. On se kyllä hitaammin kypsyvämpääkin hommaa.

Tällä kertaa oltiin taajamaetsintää. Sitä ei olla koskaan muistaakseni Sylpanterin kanssa tehty. Oltiin erään Halpa-Hallin piha-alueella. Sylvillä kolme maalimiestä piilossa ja liina perässä. Tarkotus vaan näyttää koiralle että liina perässäkin voi tehdä hakua. Ainakin jos aikoo pelastuskoiraksi. Liina ei neidin työntekoa haitannut, vähän rauhotti ehkä liikkumista eikä se yrittänytkään singahdella niinkuin vapaana.

Toisella kierroksella Sylperölle kaksi maalimiestä rakennuksen juureen piiloon. Piha-alue oli aika suuri koska kaupan lisäksi sielä majaili niin tankkauspiste kuin jäätelökioski unohtamatta ekopistettä. Eikä enää liinaa. Tarkotus näyttää koiralle että sinne minne minä näytän kannattaa mennä koska sieltä löytyy. Ohjattavuutta. Ja kyllähän agilitykoira on ohjattavissa.   Hyvin pysyttiin rakennuksen juurella ja sieltä tuli kyllä hajutkin kiitettävästi nenuun. Vähän koitettiin matkan varrella josko Halpa-Hallin näyteikkunoilla seisovia mallinukkeja voisi kans ilmasta, aika epäuskosen kuulosta kylläkin...

Ilmasussa Sylpanteria haukutetaan eri pitusia aikoja, pääasiassa palkkaillaan välissä ja aina sillon tällöin otetaan sitten pikkusen pidempi haukku. Tätä kertaa lukuunottamatta maalimiehellä on pysytty hyvin, nyt oli jokseenkin levotonta ja Sylppy pääsikin muutaman kertaan maalimieheltä haihattelemaan.

Ollaan treenattu pääasiassa metsässä mutta käyty myös raunioilla ja rakennuksilla. Maalimiehet on ollut perinteisesti piilossa sekä umpipiilossa jonkun kerran ja nyt myös jonkun kerran peitettynä.

Etsintätyyli ja työskentely on aika mahtavaa katteltavaa, koira irtoaa ja tekee itsenäisesti töitä katoamatta kuitenkaan totaalisesti, pieni paimenkoira pitää etsiessään huolta myös meistä jotka sen kanssa etsivät kiertämällä vähän väliä porukan. Helppo koira lukea-ei jää epäselväksi kun se saa hajun ja "putoaa" ja lähtee paikallistamaan.

Meikäläisellä edessä viikonloppuna etsintäkurssi jonka suorittamisen homma vaatii. Sylvanderilla olis pikkunen tarkotus ehkä syksyllä käydä peruskokeet haussa, siis pelastuskoiraliiton puolella. Kevät tulee liian pian, sen ilmasu on sen verta liian keskeneränen etten taho viedä vielä.