Lauantaina oltiin Sylpen kanssa sateisissa kotikisoissa. Ykkösten aikaan oli vielä auringonpaistetta mutta tuulta, kun kakkoset alkoi saapui tasanen vesisade joka kesti sitten loppukisapäivän.

Kolme starttia, tulosrivi huikea 20, hyl ja hyl.  

Ensimmäinen oli kuitenkin ehkä paras siinä mielessä että siinä ei tehty vääriä ratoja. Se oli hyppäri, kolme rimaa alas ja yksi kielto jossa putken jälkeen tein sokkarin ja hukkasin koiran väärälle puolelle ja tuli seuraavan hypyn ohi.

Toisella radalla hyppy-muuri ja loivasti oikealle seuraavat hypyt, Sylppysein lähti jo muurin jälkeen suoraan eteen Aan alla olevaan putkeen. En ottanut vastaan lähdössä vaan luotin että kääntyy mun kropan mukana mutta ei tullutkaan. Täysiä suoraan juokseminen on Sylvin mielestä tällä hetkellä siistiä. Loppurata meni kuitenkin ihan kivasti, yksi lisähylly An jälkeen hyppy oikealla ja siitä mentiin putken väärään päähän.

Viimosella oli kaksi ensimmäistä hyppyä aika suorassa linjassa ja 2-3 hypyt välistävetona. Otin vastaan kakkosen takaa eikä hidasta millään vaikka seison naama sen juoksulinjaa vasten. Seisoin ehkä vähän liiankin kauan joten sillä ei ollut hirveästi tilaakaan kääntyä oikeaan suuntaan. Vähän siis valui mutta lähti mukaan ja oikein kolmoselle. Siitä keinulle olisi pitänyt mennä, neiti lähti kyllä ensimmäisellä kerralla mukaan mutta se vaan juoksi keinun ohi, enää ei siis riitä suoraan esteiden juokseminen täysillä, nyt ei ehtisi suorittaa esteitä matkan varrella . Sitten kun lähettiin uusimaan keinua se kesti Sylvin mielestä ehkä liian kauan ja tämä täti singahtiki siitä samaan Aan alla olevaan putkeen  Fiksu paimenkoira tarjoaa vissiin aina putkea kun siltä tuntuu siltä että nyt ei mennyt niinkuin olisi pitänyt. Loppurata taas ihan jees, nyt taisin saada keinun ha hypyn jälkeen oikeaan päähän putkea. Puomin jälkeen hyppyn kautta takasin puomin alla olevaan putkeen, siinä valui ensimmäisellä kerralla, otin hypyn uudelleen vaikkei se ole toivottavaa mutta nyt teki oikein kunnon kääntyvän hypyn niinkuin pitää. Putken jälkeen keppien avokulma, ei tarvisi Sylville suoristaa keppejä niin paljon kuin Aatulle. Nyt kuitenkin niin tein ja kroppa näytti takasin hypylle ja sen kautta Sylvi sitten menikin kepeille. Loppuradassa ei mitään kummempia.

Kontaktit onneksi sentään kunnossa, niiltä lähdetään kun lupa saadaan, kepeille osaa myös mennä ja pujotella lujaa. Tarkkana saa ite olla mihin kropallansa viisoo ja jos ei koko ajan jotain ohjaa Sylvi ei kyllä jää kyselemään mihin mennään vaan se sitten menee ite. Putket täytyy seuraavalla kerralla muistaa oikein peittää, niillä ei ehkä riitä pelkkä ohjaus eri suuntaan. Tai ohjauksen yritys. Lähdössä pientä levottomuutta. Nyt treenataan ja seuraavaksi kisataan Sylperön kanssa KLAGissa. On siinä itelläkin hiukka opettelemista tuon ohjauksessa ja toivotaan että tämä juoksemisvaihe menee ohi ja hidastamisen jalo taito palautuu mieleen taas pikkuhiljaa myös kisoissa

Aatun armas ei ole kisannut nyt kuin viikko sitten perjantaina meillä oli oman seuran epikset. Sielä tuli taas todettua että agilityä ei mennä vaan käymässä ja vähän ottamassa... Aatun kanssa onneksi sentään ne mitä lähdettiin treenamaan meni ihan nappiin, eli pysyi lähdössä ja teki kontaktit heti niinkuin pitää. Kaikki muu meni suurinpiirtein ihan penkin alle. Piti mennä vain Aatun kanssa mutta jostain syystä piti sitten Sylvinkin päästä vähän menemään agilityä. Sylvin kanssa meni ehkä kaikki vielä enemmän penkin alle kuin Aatun kanssa, se varasti kontaktiltakin.

Ensi viikko siten aletaan latautumaan SM-kisoihin, katsotaan tehdäänkö Sylvin kanssa mitään. Maanantaina Aatun kanssa tehdään kunnon treeni ja katsotaan sen perusteella mitä keskiviikkona tehdään. Se on ollut nyt loppuviikon aika lepotilassa ihan lenkkeilystäkin. Torstaina oltiin Sylvin treenien jälkeen uittamassa koirat Merjan kanssa ja meidän Aatu anti-uimari-hyvä-jos-on-koskaan-edes-pystynyt-juomaan-mistään-isommasta-lätäköstä innostui Ykän ja Romin vesilelusta niin hurjasti että meni sen perässä ilman mitään estoja veteen ja viimesellä kerralla ei osunut enää jalatkaan pohjaan  Nyt siis vesilelukauppaan mars!