Keskiviikkona treenattiin uudelleen samaisessa rakennuksessa kuin pari viikkoa aikaisemmin. Sylville kolme ukkoa piiloon; yksi heti sisääntulon jälkeen betonioven taakse, yksi vessaan suljetun oven taakse ja viimeinen ainoana toiseen kerrokseen kylpyhuoneeseen yhteen nurkkaan.

Ensin tutkittiin alakerta, oven takana olevasta mentiin ohi. Se onkin ollut jokaiselle koiralle vaikea piilo. Suunnittelin piilot niin että pääsen itse kiertämään ja liikkumaan koko ajan, tai siis yritin suunnitella. Vessapiilon kohdalla pääsin liikkumaan koska se oli käytävällä ja alakerrassa toisessa päässä pääsi ympäri. Taidettiin kiertääkin kerran ja sitten jäätiin hajuun, jäin paikalleni seisomaan ja annoin koiran tehdä töitä. Ja se tekikin hienosti. Yritti käydä muistaakseni minulta kyselemässä mutta huomasi että tämä on itse ratkaistava. Ja sehän ratkaisi. Alkoi raapimaan vessan ovea josta jo kehuin. Siitä innostuneena se alkasi ilmasemaan, avasin oven ja tunki ihan seisovaan maalimieheen kiinni ja jatkoi haukkumista. Hieno umpparin selvitys  Ja hieno eteenmeno maalimiehelle

Oven takaa ei saatu millään vihjettä vaikka seilattiin siinä ees taas, ilmeisesti haju nousi toiseen kerrokseen koska sinne koira oli koko ajan menossa. Mentiin sitten ottamaan välissä toisen kerroksen hieman helpompi piilo jonne Sylvi meni suorinta tietä. Liekö siinä hyvä vahva hajuvana. Ilmasi heti ja paiskasi maate nurkassa istuvan maalimiehen eteen. Tämä ukko oli suunniteltu olevan viimeinen mutta hältä säästettiin maitopalkka vasta seuraavalle. Seilattiin eestaas jälleen viimeisellä piilolla ja maalimies helpotti joka kerran jälkeen avaamalla ovea enemmän ja enemmän. Sattui Sylppy kiertämään oven avoinaiselle puolelle ja todennäköisesti näki ukon, no pääasia että löydetään jollakin konstilla ne  Ja taas alkasi heti ilmasemaan. Tällä ukolla sitten maidon herkuttelu normipalkan jälkeen. Ja ulkona vielä leikkien autoon, triplapalkka siis pienellä koiralla

Siinä huomattiin myös semmonen ilmiö, tai oikeammin ilmiön katoaminen että ei ole Sylppy ainakaan tuola rakennuksessa lähtenyt enää maalimiehellä tekemään Sylvi-kierrosta jota on aina maalimiehellä harrastanut siinä ilmasun välissä vaan on alkanut ilmasemaan heti ja ilmassut ukkoon päin koko ajan. Ainakin tämmöisissä lyhkäsissä ilmasuissa joissa minä olen suht lähellä koko ajan.

Perjantaina sitten alotin itsekin jumppaamisen makkaranviljelyissä ja kyllä oli etureidet kipiänä sen jälkeen  Jäljestä tuli lyhyempi kuin ensimmäisestä, ehkä 50-70 metriä. Nyt sai vanheta ja ehtikin tunnin verran vanhenemaan. Sillä aikaa tallasin myös Aatulle jäljen. Ennen ajamista käytiin vähän metsässä päästelemässä enimpiä höyryjä pois ja tietysti Aatu loukkasi jalkansa niin että oikein vinkasi ja kevensi sitä ihan selvästi ja reippaasti vielä autolla. Jouduin sitten itse yksin ajamaan sen jäljeltä merkit ja loppupalkan pois. En ihan pysynyt jäljellä vaan merkeistä päätellen harhauduin aika monestikin  Aatu piti pari lepopäivää eikä ole ontunut enää sen jälkeen. Tänään se oli meidän mukana lenkillä vapaapäivän kunniaksi  Toivottavasti seuraavan jäljen se saisi jo itsekin ajaa kun se niin rakastaa sitä touhua.

Sylvi sitten ajoi omansa. Sai pidellä liinasta ihan tosissaan muistaakseni kiinni ettei menisi juoksuksi. Välillä näytti ajavan vain oikean puolen askeleita. Itse olin ihan sen persuksissa kiinni ja aina kun jätti syömättä astuin päälle ettei käänny takasinpäin. Mutta häntä se ei lopeta heilumista  Se olisi kyllä paljon helpompaa tehdä heti asiat kunnolla mutta eihän se olisi yhtään niin mielenkiintoista 

Ja mitäs on sitten tokotreenaukselle tapahtunut, sitä ei ole kukaan harrastanut hirveästi menneellä viikolla joten seuraaminen ja nouto pysykööt ohjelmistossa vielä tämänkin viikon.

Tänään huomasin että Sylvi alottanut juoksunsakin, pääsiäisenä olisi ollut tiedossa ulkopuolista tokokoulutusta mutta ei sitte!