Syyskuun ekana viikonloppuna oli meidän seuran järjestämänä Vaasan Kennelpiirin piirinmestikset. Me ollaan sitten joukkueskaboissa tässä piirissä.

Meidän joukkue nimeltään "Villit ja Vapaat" sijoittui kolmanneksi  Joukkueeseen kuului Sylvin lisäksi dobberi Ronja, isovillis Indy ja tervu Tinka. Tinka oli ainut joka teki meidän joukkueessa nollan.

Sylvin kanssa tehtiin ihan kelpo suoritus, kolme rimaa alas. Tuntui että olin niin rauhallinen mutta en sitten ollutkaan ainakaan noissa rimanpudotuskohdissa.

Joukkuekisassa ohjasin myös meidän minijoukkueessa, jossa Aatukin alunperin oli, sheltti Figoa. En ollut koskaan aiemmin sen kanssa mennyt, vähän pyöriteltiin siinä lämppäesteillä ennen rataa. Mentiin ainoastaan kepeillä väärin sisään. Niin tuttua tuo minin kanssa meneminen

Joukkueradan lisäksi meillä oli yksi virallinen startti. Hyppy numero kolmonen ohitettiin ja lopussa mentiin keinulta väärään päähään putkea, siinä välissä tehtiin oikeinkin hyvä pätkä. Siinä oli semmonen Alle meno jota mietin rataantutustumisessa kaikkein eniten enkä ollut ihan varma sainko siihen mitään kelvollista mutta se kohta meni ihan tosi hyvin. Lisäksi radalla oli suora pitkä putki josta käännyttiin takasinpäin ja Sylppy kääntyi heti putken jälkeen eikä singahtanut ollenkaan eteenpäin.

Seuraavana päivänä Kokkolassa kisattiin kaksi rataa. Olin sielä myös Figon kanssa kolmosissa ensin aamusta. Agiradalla tehtiin ainoastaan puomin kontaktivirhe, hyppärillä takuttiin parin virheen verran keppien alotuksessa ja sitten yhdeltä putkelta kielto kun yritin leikata siinä ja juoksin liian lujaa.

Sylvin kanssa sitten iltapäivästä. Tehtiin agirata taas oikein mallikkaasti, pysyin ilmeisesti rauhallisena ja kädet pysyi alhaalla kun yksikään rima ei tippunut Puomi oli este numero kolme ja sinne Sylvi meni huonossa kulmassa, ei saanut pidettyä tasapainoa vaan tippui heti ylösmenossa. Ainoastaan yhdessä valssissa valui mutta ne nyt ei ole ihan meidän vahvinta alaa. Kepit jätti sitten kesken, jatkossa oli himpun hoppu ja minä aloin sen hopun pitämisen turhan aikasin. Lopussa täydellinen keinu.

Sekä tällä radalla että meidän kisoissa oli putki Aan alla ja Sylvillä on ihan kunnolla mennyt tuo pikkupäähän. Se kun on ollut semmonen putkeen ampuja jos putki vaan on näkösällä niin nyt kyllä lähtee kontaktille niin varmasti että viimeksi treeneissä sitten kun olisi pitänyt mennä putkeen piti saatella aika pitkälle ettei mennyt kontaktille.

Hyppärillä sitten kun jätin koiran lähtöön ja menin paikalleni, käännyin niin tämä oli hiippaillut ensimmäisen riman alle josta oli tullut jo kieltokin. Rontti!  Se on liian levoton muutenkin noissa lähdöissä nyt. Vein takaisi josta siis hyl. Hetken taisin miettiä vienkö suoraan autoon mutta kun me tarvitaan näitä ratatreenejä enemmän niin päätin jatkaa. Takasinviennin jälkeen pysyi. Tällä radalla mentiin kyllä esteet niinkuin piti mutta sielä taisi rimoja lentää, vähän kaarrokset oli pitkiä sielä sun täälä ja kepeille mentiin väärin sisään, autoin vähän liikaakiin ja koira ajautui ensimmäisen kepin väärälle puolen.

Tällä radalla oli lähdössä toisen hypyn jälkeen kääntyminen joita pitää Sylpyn kanssa treenata, sitä on vaikea olla vastaanottamassa hypyn takana kun ei se hidasta yhtään ja suurella todennäkösyydellä tiputtaa ensimmäisen riman. Alkaa itseä vähän aina huimaamaan kun tyyppi tulee kohti...