Pääsi Sylpantteri tekemään kun hakuporukkamme järjestäytyi joulutauon jälkeen loppiaisena treenimään. Olimme pihapiirissä jossa ovien takana varastoa, tallia, terassia, traktoria jne.

Neljä maalimiestä: autotallissa jossa toinen ovi suljettu ja tämän oven takana oli ukko, toinen ovi auki rakennuksen toisella puolen. Yksi puussa, yksi kuistilla jossa liukuovet kiinni ja viimeinen pihan ulkopuolella, tien varrella kuusen alle kaivautuneena.

Ensin autotalli, suljetun oven takana merkkasi hajua, nosti vastakkaisen puukasan päälle nenää ja tarkisti sen nurkan tarkasti. Ei saanut kuitenkaan niin voimakasta hajua ilmeisesti että olisi lähtenyt paikallistamaan paremmin. Kierrettiin rakennuksen taakse. Reippaasti autotalliin sisään, hetken mietti miten pääsee ahtaasta tilasta ja lattian reikien yli. Ukko löytyi, ilmaisu ok, välillä mietti ja haki ehkä paikkaa mutta itse menin paikalle oven suusta vasta sitten kun haukkui.

Toisena taidettiin ottaa puussa oleva. Hajun sai nopeasti kun menimme talon taakse jossa puu ja ukko olivat. Hetken joutui vain tekemään töitä sitten että mistä haju tulee. Taas nosti vastakkaiselle puolelle puusta, talon seiniin nenänsä. Kierrettiin pihaa ja puun toiselta puolelta sitten sai paremman hajun jonka sitten paikallisti oikein puuhun. Haukkui hyvin ja innolla odotteli kun ukko laskeutui puusta palkkaamaan. Sitten talon toiselle puolelle taas, suoraan talon rappusille jossa merkkasi haistavansa jotain. Avasin kuistin liukuovet ja sieltähän se ukko löytyi.

SItten lähdettiin pihan ulkopuolelle ja tietä pitkin jossa suoraan maalimiehelle, taattua Sylviä maalimiehellä, vähän pyörimistä ja paikan hakemista mutta ilmasu oli hyvä eikä aikonutkaan sieltä lähteä. Tällä maalimiehellä palkkana Sylvin rakastamaa Hyla maitoa purkissa ja ukko kaivoi sen sitten kuiskaillen esiin että mitä täältä löytyy jne. ja kaatoi kuppiin ja Sylvi sai juoda. Näin aina viimeisellä maalimiehellä. Ennen tuo maito on ollut loppupalkkana mutta nyt parina treenikertana koittanut mitä se sanoo jos siirränkin sen viimeiselle maalimiehelle. On kuitenkin ainakin loppupalkkana parempi kuin mitä maalimiehiltä on yleensä saanut ja se parempi olisi tietty ihan hvä tulla nimenomaan sieltä maalimieheltä

Loppuun vielä leikimme autolle. Sylvi jäi maalimieheltä odottamaan lelua kun oli maidon juonut vaikkei lelukaan ole kauaa mukana ollut.

Tämmöisiä täytyy nyt Sylville tehdä talven ajan kun ei tohi sitä metsään viedä rämpimään. Vaikeita piiloja että se joutuu tekemään töitä löytääkseen. Ja minä pidän huolta että menen paikalle aina vain silloin kun se ilmaisee.