Viikko vierähti niin että hurahti. Maanantaina aloitin uudessa toimipisteessä töissä. Itse työ ei muutu miksikään mutta pomo vaihtui ja työkaverit. Vaikka itekseen tässä painellaan enimmäkseen mutta nyt vaihdoin varahenkilöstöön. Meitä on nyt kahdeksan. Kierrän koko kaupungin kotipalvelun alueita missä kulloinkin tarvitsee. Enemmän siis vaihtuvuutta kuin tähän asti. =)

Maanantaina Sylville tuli 21 viikkoa eloa täyteen ja painoa oli tuolloin 11,7 kg. Nyt näyttää vatsan toiminta olevan kohillaan. Mutta hampaat puuttuvat. =) Kovasti on nyt vaihtunueet ja alhaalla on poskihampaiden kohdalla ainakin toisella puolella tyhjä aukko vaan. Yksi kulmahammas (siis maitoinen) on vielä paikallaan, siinä sovussa kovasti kasvavan uuden vieressä. Rappuset se oppi menemään alaspäin tässä viikon aikana. Ylöspäin ne on menty jo pidemmän aikaa. Hyvä niin, alkoi tyttö jo painaa aikalailla. =)

Maanantaina oli myös hakutreenit. Sylville kolme ukkoa metsään ja sitten kävelylle. Mahtava meidän neito nosti jo tiellä nenäänsä pystyyn ja lähti metsään ihan itekseen paljon meitä edelle ja selvästi tiesi mitä oli tekemässä. Maalimiehellä pysyminen on vielä sitä ja tätä ja nyt ei oikein taas makupalatkaan maistuneet, kovaa vaan pitäisi päästä eteenpäin. Yhdellä sattui olemaan pallo taskussa ja sen kanssa hetken Sylvi leikki, mutta sekin jäi. Koitetaan seuraavalla kerralla leikkimistä ja ehkä jollakin myös makupaloja ettei aivan päättömäksi mene jos joka ukolla vaan leikitään ja riehutaan. Samalla tulee vaihtelua, koskaan ei tiedä Syltty mitä seuraavalta löydöltä tulee.

Tiistaina tein kaikille jäljet. Jatketaan Syltylle vaan niiden tekemistä niin ehkä tiedämme mihin suuntaan olemme menossa. Kyllä se taas päähän asti meni, matkaa ehkä viitisen metriä jos sitäkään. Matkan varrelle jää makupaloja ja joku pyöriminenkin sielä taisi tapahtua. Seuraavalla kerralla teen jäljen jostain muusta kuin napppulasta.

Takulle ja Aatulle verijäljet jonkun metsätyökoneen ajamalle uralle. Takku oli taas aivan innoissaan. Pieni moka sattui kun en muistanut mihin jälki loppui ja jostain syystä jäi laittamatta sinne palkka. Annoin sen siis vaan taskusta tällä kertaa. Kerran taisi aloittaa tutun pyörimisensä mutta muistaakseni (siitä on niin monta päivää jo) toimi hyvin kun tiputtelin tasasin välimatkoin lihapullaa jäljelle. Aatu painoi tuttuun tapaansa aivan liian lujaa. Mutkittelin jäljen kanssa puolelta toiselle sen mukaan kummalla uralla oli kuivempaa. Ja Aatu mutkitteli sitten myös että hyvin se jäljestää. Matkan varrelle tiputetut lihapullat jäivät sinne ja yksi makuu (lihapullilla) meinasi mennä ohi mutta se peruutti ihan itse. Lopussa palkka rauhallisesti taskusta.

Torstaina agitreenit ja koko porukka mukana. Menin hyvissä ajoin ja ehittiin olla Syltyn kanssa ensin kentällä leikkimässä ja aivopesemässä sitä agilityn saloihin. Kauhea energia sille lyö aina päälle kun sinne mennään ja käy tosi kuumana. Joka suuntaan. =) Treenien ajan Syltty ja Takku olivat autossa. Vielä ainakin Sylvi vielä kuulee ihan hyvin. Takku kun tapaa aina huutaa. Sen takia se ei mukana voi ollakaan. ja kun se ei ulvo eikä hauku kun se on jotain todella epäkoiramaista rääkymistä joka kuului vaikka yritin jättää auton vähän kauemmaksi. Mutta hirveän innoissaan se oli kun pääsi mukaan kävelemään ennen ja jälkeen treenien. Ei ole pitkään aikaan kävellyt noin reippaasti. Tiesi selvästi missä oli. =) Aatun treenit loistavat. Kontaktit hieman sitä ja tätä mutta näillä mennään ja toivotaan että tassut ottaa pinnalle. Eihän kaikki voikaan toimia. Viimeisellä pätkällä kun Aatun kanssa mentiin oli Sylvikin mukana radalla koulutuohjaajan kanssa. Siis todellista aivopesua. =) Ja sitten kun se pääsi irti niin meni niin lujaa ettei kunnolla näkynytkään. Vähän kun jo hämärtääkin. Leikki porokoira Viiman kanssa ja Viimakin oli aivan innoissaan. Kentällä oli myös collie Niki joka on syntynyt samana päivänä kuin Sylvi. Ja samana vuonnakin vielä. Mtta sen kanssa ne eivät vieläkään leikkineet. Niki oli kyllä jo paljon reippaampi mutta pysytteli kuitenkin mammansa luona aika tiiviisti. Niiden pitäisi saada ehkä olla aivan kaksistaan alusta asti niin ehkä sitten kiinnostuisivat toisistaan.

Ennen ruokailua harjoittelussa on agikontaktit, jotka vieläkin samassa vaiheessa-Sylvi hyppää tai läiskäsee tassunsa pahville. Mutta selvästi tajuaa käyttää tassujansa jos nyt sihti ja pahville osuminen vähän joskus hakusessa onkin. Käskysana ollaan otettu mukaan. Toinen harjoittelussa on ollut maahanmeno. Tässä myös käskysana mukana joka toimiikin oikein hyvin. Ei tarvitse pääasiassa käsiapua enää. Välillä näyttää että näitä kahta vähän yhdistellään kun pahville läiskätään tassunsa ja painetaan maahan. =) Sivulle tulo on myös alkanut sujua ihan kivasti, autan kädellä vielä mutta selvästi juju on jo tästäkin. Alussa oli vähän vaikeuksia kun Syltty ihan automaattisesti piti pyllyänsä enemmän vasemmalla mutta nyt on jo suorassa.

Lauantain mennään katsomaan (ja taas aivopesuun!) agikisoja Vaasaan. PM-kisat kyseessä.